נתח קצבים צלוי בגריל עם ירקות שרופים באש וארוגולה
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף רפי כהן לאדום אדום
מרכיבים
- 2 ק"ג נתח קצבים (לבקש מהקצב את החלק העבה) חתוכים לנתחים 3X3 ס"מ
- מלח גס
- שמן זית
- 10 בצלים קטנים
- 10 עגבניות קטנות
- 5 פלפלים בינוניים חריפים או מתוקים
- צרור ארוגולה שטוף ונקי
אופן ההכנה
10משמנים את נתחי הבשר בעזרת מברשת בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל.
מחממים גריל או מחבת ברזל כבדה. צולים את נתחי הבשר מכל הכיוונים כ-5 דקות בערך או עד למידת עשייה רצויה (רצוי לא יותר מדי).
במקביל צולים היטב את הבצלים, העגבניות, והפלפלים או על גריל או על להבה גלויה. קולפים בעזרת כפות הידיים ובשום פנים ואופן לא שוטפים במים.
מניחים את הארוגולה ומזלפים שמן זית ומלח גס. מסדרים את העגבניות, הבצלים, ונתחי הבשר ומגישים.