שורו וואט תבשיל חומוס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שושי מלסה מסעדת חבש
מרכיבים
- 500 גרם קמח חומוס
- 3 בצלים
- 6 שיני שום
- 1/3 כוס שמן
- תבלינים טריים שכותשים יחד במכתש ועילי:
- בצל אחד גדול
- 2 ראשי שום
- 100 גרם זנגוויל טרי
- 50 גרם פפריקה מתוקה
- 25 גרם פפריקה חריפה
- תבלינים יבשים נוספים:
- הל
- פלפל לבן
- כורכום
- חילבה
אופן ההכנה
הכנת התבלינים הטריים:
כותשים את כל המרכיבים יחדיו עד קבלת משחה אחידה.
לאחר מכן מעבירים את המשחה לייבוש בשמש עד תום.
על התערובת היבשה מוסיפים כף גרגירי הל, כף גרגירי חילבה, כף פלפל לבן, כף כורכום ואת הפפריקה החריפה והמתוקה. טוחנים את הכול יחדיו ומניחים בצד.
מערבבים את קמח החומוס והתבלינים.
לבישול:
בסיר מטגנים את הבצל הקצוץ והשום בשמן עד הזהבה.
על הבצל המטוגן מוסיפים את קמח החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים בערך כליטר מים רותחים ומערבבים עד קבלת משחה אחידה.
מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב והשגחה למשך כ- 20 דקות נוספות.
ממליחים לפי הטעם ומגישים לצד אינג'רה טרייה.
בתיאבון.