מתכון לפסח: זיל זיל טיבס – מנת כבש אתיופית חגיגית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מסעדת חבש
מרכיבים
- קילו בשר כבש כתף חתוך לרצועות בלי לנתק את הרצועות מהבסיס
- 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לרצועות גסות
- פלפל חריף ירוק אחד (או יותר על פי הטעם) חתוך לרצועות
- 20 גרם שורש זנגוויל קצוץ דק
- שלושה ענפי רוזמרין
- חצי ראש שום חתוך גס
- פלפל שחור, מלח לפי הטעם
- כף שטוחה הל
- 3 כפות שמן בישול
אופן ההכנה
מחממים מחבת ומנחים את הבשר במחבת עם מעט מים ומבשלים היטב למשך 10 ד' על אש גבוה כדי שהוא יפריש את כל המיצים החוצה (תמיד לערבב את התכולה למניעת הדבקות הבשר למחבת).
מוסיפים שמן ומטגנים את הבשר עד הזהבה.
מוסיפים את הבצל עם הרוזמרין ומטגן תוך כדי ערבוב למשך 10 דקות נוספות.
מוסיפים שום, פלפל שחור, הל, זנגויל ומלח למשך 2 דקות נוספות. מכבים את המחבת.
לסיום, מוסיפים את הפלפל החריף, ומגישים את הבשר על אינג'ירה בתוספת סלט ירקות ותבשיל עדשים בצד. את פירוק הנתח עושים כבר הסועדים בזמן האכילה.