מרק עדשים כתומות
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 20 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק עדשים כתומות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר קצוץ
- ½ ראש כרוב פרוס דק
- כוס עדשים כתומים
- 5 כנפי עוף (לא חובה)
- 1 כף כמון
- 1 כף חוויאג' למרק
- מלח ופלפל
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1.מטגנים בשמן זית את הבצל, הכרוב והגזר 5 דקות עד שמתרככים מעט. מוסיפים עדשים, כנפיים, כמון וחוויאג' ומטגנים עוד כמה דקות.
2.מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות. ממליחים ומפלפלים אחרי שהעדשים מתרככות מעט. מוציאים את הכנפיים, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 5 דקות.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר