צ'ורבה בקר רומנית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות עופר נלו ממסעדת חיים נלו
מרכיבים
- 1.5 ק"ג בשר בקר למרק חתוך לקוביות (רצוי שפונדרה)
- 3 עגבניות בשלות
- מיץ לימונים משני לימונים
- מלח לפי הטעם
- 30 גרם אורז
- 1 פלפל מתוק אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל מתוק צהוב חתוך לקוביות
- 1-2 שורש פטרוזיליה מגורר על פומפייה
- 1 שורש סלרי מגורר על פומפייה כולל גבעול ועלים קצוצים בנפרד
- 2 גזרים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 פלפל שאטה יבש שבור לשניים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
מרתיחים סיר עם מים, מכניסים את חתיכות הבשר, מבשלים כ- 7 דקות, מוציאים החוצה ושוטפים. אחרי שטיפה מעבירים את הבשר לסיר אחר עם מים רתוחים ומבשלים אותו כשעה וחצי. מוסיפים את הירקות ולאחר חצי שעה נוספת של בישול מוסיפים את שאר הרכיבים של התבשיל מלבד האורז, פלפל שאטה והפטרוזיליה הקצוצה. לאחר כעשרים דקות נוספות של בישול מוסיפים את האורז, מתקנים תיבול, ומבשלים לרבע שעה. טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים מעל פלפל שאטה ופטרוזיליה קצוצה והמנה מוכנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
הצג טלפון
03-5371872
|