מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> מתכון לפסח: לביבות תפוחי אדמה וצימוקים כשר לפסח

מתכון לפסח: לביבות תפוחי אדמה וצימוקים כשר לפסח

מתכון לפסח: לביבות תפוחי אדמה וצימוקים כשר לפסח

תיאור המתכון

באדיבות רבקה רוזנבלט מסעדת צימעס

מרכיבים

אופן ההכנה

את הצימוקים משרים במים רותחים, סוחטים היטב (עד לריכוך) וקוצצים אותם. ניתן גם במעבד מזון רק שלא יהפכו לעיסה.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגרדים את התפוחים בפומפייה גסה. מניחים במסננת לניקוז המיצים וסוחטים היטב.
מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד כ- 10 דקות על מנת שהסוכר ימס.
מחממים מרגרינה לטיגון במחבת בחום נמוך על מנת שלא תישרף. בעזרת כף מחוררת יוצקים את הלביבות למחבת. מטגנים לאט בחום נמוך עד להזהבה מכל צד.
מניחים על נייר סופג.

•להגשה ניתן לחמם להגיש עם כף קרם פרש או שמנת חמוצה.

המתכון באדיבות
מסעדת צימעס משכית 27, בית קורקס, הרצליה הצג טלפון