מתכון לפסח: שליו אלפלאנצ'ה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשליו אלפלאנצ'ה לקראת ימי החג ויום העצמאות הקרבים באדיבות השף הראשי של מלון הילטון טאבה.
מרכיבים
- 1 שליו
- 1 טארט מלוח אישי
- 4 כפות של בצל קצוץ
- 1 כף של עלי תרד
- 4 כפות חמאה
- 2 כפיות דבש
- 1 כפית של סוכר חום
- 3 כפות פטל (הפרי)
- 3 כפות שמנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
-לוקחים את הבצל ביחד עם הדבש והסוכר במחבת ומערבבים עד שתערובת הופכת לקרמל.
-ממלאים את הטארט במילוי הנ"ל.
-להקפיץ את החמאה עם התרד ואז לשפוך על תערובת הבצל שהונחה על גבי הטארט.
-מטגנים את השליו על מחבת עד שהוא מקבל צבע זהוב ואז מניחים על הטארט.
-מערבבים את הפטל עם השמנת בסיר על האש כ-10 דקות עד לקבלת הרוטב.
-להגיש את השליו עם רוטב הפטל והשמנת.
-לקשט עם פטל בצד, או כל פרי יער אחר.
-בתיאבון.