ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה רומנטית ומושקעת מאת השף אנטוניו מנסה.
מרכיבים
- המצרכים :
- שמן זית משובח
- 4 ארטישוקים חתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
- 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- ½ ק''ג שרימפס טריים ומקולפים
- ½ ליטר שמנת מתוקה
- 1/2 ליטר ציר דגים
- ½ כוס יין לבן יבש
- מלח
אופן ההכנה
1. מטגנים במחבת את הארטישוקים עם שמן הזית ומעט מלח. מוציאים ומניחים במקום חמים.
2. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, את הבצל הירוק והשרימפס. ממליחים מעט ומוציאים את השרימפס מהמחבת.
3. מוסיפים למחבת את ציר הדגים והיין הלבן ומצמצמים את הנוזל מספר דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. מחזירים את השרימפס למחבת, מבשלים כ- דקה שתיים ומוציאים.
4. מניחים את הארטישוק על צלחת ומוזגים את השרימפס והרוטב מעל.
קישורים:אלי אוליו