מוס שוקולד ואגוזים על מרנג קוקוס
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קונדיטוריית פיתויים מציעה דרך מעולה לפתות את אליהו הנביא כדי שישב אתכם כמה דקות בחג: להציע לו פרוסה מן המוס שלפניכם! אם הוא לא יסכים- לא נורא, לפחות ישאר לכם יותר!
מרכיבים
- 450 גר' שוקולד מריר איכותי
- 600 מ''ל שמנת מתוקה
- 50 גר' אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים
- 5 ביצים מופרדות: החלמונים לעוגה, החלבונים למרנג
- 2 כפות ליקר שוקולד איכותי (לא חובה)
- 1 תפוז (גרידה בלבד)
- רבע כוס אבקת סוכר
- רבע כוס קוקוס
- כוס סוכר
- חצי כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכוס סוכר שנשפכת בהדרגה כעשר דק' עד לקבלת קצף סמיך מאוד. מוסיפים רבע כוס אבקת סוכר ורבע כוס קוקוס, מקפלים בעדינות ומעבירים לשק זילוף.
מציירים שני עיגולים בגודל התבנית קוטר 26 ומזלפים עיגול מעט יותר קטן. עושים שלושה עיגולים וביתרה אפשר במגש נפרד לזלף קיצפיות. מגניב לתת לילדים.
אופים כשלוש שעות בחום 100 מעלות.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם חצי כוס אבקת סוכר, ליקר שוקולד וגרידת תפוז עד לקבלת קצף יציב. ממיסים שוקולד על אן מרי ומקפלים לתערובת הקצפת. מפזרים את האגוזים ומקפלים פנימה.
בונים את המנה: שמים מרנג אחד ושליש מכמות המוס וכך הלאה, עד שמסיימים עם מוס שוקולד. מקררים במקרר עד להגשה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פיתויים
רחל אמנו 5, ירושלים
הצג טלפון
02-5662899
|