מתכון לפסח: מרק עוף עם כבש לפסח
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לא רוצים לוותר על מרק העוף של סדר הפסח, אבל מתים על כבש? המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם! במיוחד לכבוד פסח, מביא השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל שדרוג נהדר למרק העוף המסורתי.
מרכיבים
- למרק:
- 1 עוף שלם חתוך לנתחים גסים
- 3 ליטר מים
- בוקה גרנה – אוסף עשבי תבלין המורכב משני ענפים מכל אחד: טימין, שמיר, סלרי ורוזמרין
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 2 גזרים קלופים
- שורש פטרוזיליה
- 2 ענפי שמיר
- לכבש:
- 1/2 ק''ג קוביות שוק טלה בגודל 2*2 ס''מ/אוכף טלה/צלעות כבש
אופן ההכנה
מרתיחים את כל החומרים למרק. מכפים (מוציאים את הקצף) וממשיכים לבשל עוד כ-1/2 שעה על אש נמוכה. מסננים את הנוזל לנוזל נקי ומכניסים למקרר. אחרי כמה שעות השומן צף. מוציאים עם כפית את השומן, ומוסיפים את הנוזל לסיר. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים עוד כ-1/2 שעה . מגישים את המרק עם 3-4 קוביות בשר ומפזרים מעל מעט כוסברה יבשה.