גפילטע פיש עם אריסה
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון הבא הוא לא עוד מתכון בסיסי וקלאסי לגפילטע פיש המוכר. לפניכם מתכון לגפילטע פיש עם אישיות ונוכחות,
שמספקת האריסה התוניסאית, מאת השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל.
מרכיבים
- לגפילטע פיש:
- 1 כוס גזר מגורד
- כוס בצל מגורד בפומפיה
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית מלח
- מיץ מלימון אחד
- 3 ביצים
- מלח פלפל
- 1.5 ק''ג קרפיון טחון
- 1/2 כוס קמח מצה
- לאריסה:
- צנצנת אריסה מוכנה
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 בצל אדום קצוץ
- 4 גבעולי סלרי
אופן ההכנה
מערבבים את המצרכים לגפילטע. יוצרים כדורים ומבשלים ב-2 ליטר מים יחד עם הפפריקה, כפית המלח ומיץ הלימון במשך 15 דק' לערך.
מערבבים את האריסה עם קוביות העגבניות, הבצל והסלרי.
להגשה: 2 כפות אריסה עם 2 כדורי גפילטע. ניתן גם לערבב את האריסה עם קציצות הגפילטע ולהגיש כתבשיל.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר