מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מתכון לפסח: עוגת ג'פונז חגיגית לפסח

מתכון לפסח: עוגת ג'פונז חגיגית לפסח

מתכון לפסח: עוגת ג'פונז חגיגית  לפסח

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: עוגת ג'פונז חגיגית לפסח ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה


מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות)
מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.
מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.
סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.
בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.
אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.

אופן ההכנה לקציפת שוקולד:
מרתיחים 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים לקערה המכילה את 100 גר' שוקולד לבן החתוך לקוביות.
מערבבים עד להמסתו המוחלטת של השוקולד הלבן.
מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת מתוקה + 20 גר' אינסטנט פודינג לבן + תערובת השוקולד והשמנת מהמקרר, עד קבלת קרם יציב.

הערות

אופן הרכבת העוגה:
לבסיס העוגה, מניחים שכבה אחת של ג'פונז שהכינונו מראש.
מקרם השוקולד הלבן, ממלאים עד 1/3 מגובה תבנית העוגה.
מעל הקרם מניחים ג'פונז נוסף ושוב ממלאים בקרם, מניחים ג'פונז נוסף ומכסים בקרם עד שיא גובה התבנית.
מיד לאחר סיום הרכבת העוגה, יש להכניסה להקפאה למשך כשעה.
דקורציה:
100 גר' ריבת חלב
20 גר' חלב
מוציאים את העוגה מן המקפיא. מחממים את ריבת החלב + החלב למשך כ-30 שניות
או עד קבלת תערובת נוזלית, אותה יש ליצוק על החלק העליון של העוגה.
מסביב לעוגה, מפזרים אגוזי מלך.