עלי מנגולד ממולאים בבשר
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אין סדר שעובר ''בסדר'' ללא ממולאים. אחרי שמילאנו כרוב, פלפל ועגבניה, נעבור לממולאים הבאים: עלי המנגולד. מתכון מנצח ויחודי- לליל סדר שיהיה הרבה יותר מוצלח מ''בסדר''!
מרכיבים
- 1 צרור עלי מנגולד (רק העלים)
- 5 פלפלים צבעוניים קלויים חצויים
- למלית:
- 1/2 קילו בשר כבש (אם אין בשר כבש – אז בשר בקר טחון עם שומן כבש)
- 1/3 כוס אורז (לפני הבישול)
- 2 שיני שום כתושות
- חצי צרור גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית קינמון
- מלח, פלפל לפי טעם
- לרוטב:
- 5 כפות שמן זית (לטיגון)
- 1 בצל קצוץ
- 1 צרור גבעולי מנגולד (מה שנשאר מהעלים)
- 10 שיני שום פרוס
- 6 כוסות ציר עוף
- מלח, פלפל לפי טעם
- 1 לימון פרוס
- 1 עגבנייה פרוסה
אופן ההכנה
לממולאים:
חולטים את העלים במים רותחים למשך חצי דקה ומקררים.
מערבבים את כל חומרי המלית.
יוצרים עשרה נקניקים מהמלית ומניחים בתוך העלים.
מגלגלים את העלים מסביב למלית.
לרוטב:
מטגנים בצל, גבעולי מנגולד ושום בשמן הזית.
מוסיפים את הלימון והעגבנייה.
מניחים על הרוטב את המנגולד הממולא, מכסים את המנגולד בציר העוף ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה – 40 דק'.
אופן ההגשה:
מניחים את הפלפלים הקלויים בצלחת, עליהם מניחים את המנגולד ומעט רוטב.
מזלפים שמן זית ולימון.