מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> רגל כבש בתפוז ורוזמרין

רגל כבש בתפוז ורוזמרין

רגל כבש בתפוז ורוזמרין

תיאור המתכון

מתכון אנין ומיוחד לארוחת החג, רגל כבש בתפוז ורוזמרין, מנה מענגת שמשאירה טעם של עוד...

מרכיבים

אופן ההכנה




הכנת הריבה:
יש לסחוט את התפוזים ולסנן את המיץ לתוך סיר. לבשל את כל החומרים ביחד, חוץ מהויניגרט, על אש קטנה, בערך כשעתיים וחצי. הסיר צריך להיות מכוסה עד לקבלת מירקם סמיך בצבע תפוז כהה. להוסיף את הויניגרט הבלסמי ולתת לריבה להתקרר למשך לילה שלם.
לפני השימוש יש להוציא את מקל הקינמון, ההל, כוכב האניס והציפורן.

אופן ההכנה:
1. בקערת ערבוב גדולה יש לערבב את כל החומרים חוץ מהתפוז השלם.
2. להוסיף את רגל הכבש למרינאדה ולתת לה לספוג טעמים במקרר, במשך שעתיים, כשהקערה
מכוסה.
3. אחרי שעתיים, יש להניח את רגל הכבש בתוך כלי יפה לאפייה. לצקת מעליה את המרינאדה
ולקשט בפלחי תפוז טריים. לבשל בתנור למשך 35 דקות על בחום של 185 מעלות.

הערות

יש לתת למנת הכבש לשהות מחוץ לתנור כ- 10 דקות לפני ההגשה.