רגל כבש בתפוז ורוזמרין
שרון בכר-שף סער גל עוז מכללת השף
19/03/2009
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון אנין ומיוחד לארוחת החג, רגל כבש בתפוז ורוזמרין, מנה מענגת שמשאירה טעם של עוד...
מרכיבים
- 200 מ''ל מיץ תפוזים.
- 200 מ''ל ריבת תפוזים ביתית.
- 100 מ''ל יין מדיירה.
- 2 כפיות פפריקה מתוקה.
- 3 שיני שום כתושות.
- 1 ענף רוזמרין.
- 1.5 ק''ג רגל כבש.
- 1 תפוז שלם גדול.
- ריבת תפוזים
- 1 מקל קינמון.
- 2 גרעיני הל שלם.
- 1 כוכב אניס שלם.
- 3 יחידות ציפורן שלמות.
- 1 כף ויניגרט בלסמי.
- קליפות מ- 5 תפוזים טריים ושטופים, חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים.
- 1 ק"ג סוכר לבן.
אופן ההכנה
הכנת הריבה:
יש לסחוט את התפוזים ולסנן את המיץ לתוך סיר. לבשל את כל החומרים ביחד, חוץ מהויניגרט, על אש קטנה, בערך כשעתיים וחצי. הסיר צריך להיות מכוסה עד לקבלת מירקם סמיך בצבע תפוז כהה. להוסיף את הויניגרט הבלסמי ולתת לריבה להתקרר למשך לילה שלם.
לפני השימוש יש להוציא את מקל הקינמון, ההל, כוכב האניס והציפורן.
אופן ההכנה:
1. בקערת ערבוב גדולה יש לערבב את כל החומרים חוץ מהתפוז השלם.
2. להוסיף את רגל הכבש למרינאדה ולתת לה לספוג טעמים במקרר, במשך שעתיים, כשהקערה
מכוסה.
3. אחרי שעתיים, יש להניח את רגל הכבש בתוך כלי יפה לאפייה. לצקת מעליה את המרינאדה
ולקשט בפלחי תפוז טריים. לבשל בתנור למשך 35 דקות על בחום של 185 מעלות.
הערות
יש לתת למנת הכבש לשהות מחוץ לתנור כ- 10 דקות לפני ההגשה.