עוגת שוקולד וריבת חלב
ליהי רוזנבג טובול מותק בוטיק סוכר
19/03/2009
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת שוקולד וריבת חלב ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 200 ג' פקאן סיני טחונים גס
- 300 ג' חמאה כשל"פ *
- 7 ביצים
- 300 ג' שוקולד מריר כשל"פ
- 1.5 שקיות (150ג') אבקת סוכר "קונדיטור-גלעם"
- 1 כפית קקאו כשל"פ
- 3 כף ליקר בטעם תפוז כשל"פ
- 5 כפות גדושות ריבת חלב "קונדיטור-קומידה" כשל"פ
- ולעיטור - עוד 1 כף ריבת חלב כנ"ל
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את השוקולד, 2 כפות מריבת-החלב ואת אבקת הסוכר. מערבבים היטב בכף עץ עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את הליקר, מבליעים את הביצים בזו אחר זו ומוסיפים את הקקאו.
שופכים לקערה קטנה את הפקאן הסיני, מוסיפים 4 כפות מתערובת השוקולד ואת 3 כפות ריבת-החלב הנותרות ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה, יוצקים אליה את תערובת הפקאן והשוקולד ומשטחים בצורה אחידה לבסיס, ואופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים.
יוצקים את יתרת תערובת השוקולד לתבנית עם בסיס השוקולד והפקאן האפויים, ומצננים.
אחרי שהעוגה התקררה מחממים בזהירות במיקרו כ- 60 שניות 1 כף ריבת חלב, ובעזרת כף או מזלג שטובלים בריבת החלב המחוממת, מעטרים את העוגה בדוגמת פסים חופשית בשתי וערב.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים