מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת שוקולד וריבת חלב

עוגת שוקולד וריבת חלב

עוגת שוקולד וריבת חלב

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת שוקולד וריבת חלב ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה



ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את השוקולד, 2 כפות מריבת-החלב ואת אבקת הסוכר. מערבבים היטב בכף עץ עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את הליקר, מבליעים את הביצים בזו אחר זו ומוסיפים את הקקאו.

שופכים לקערה קטנה את הפקאן הסיני, מוסיפים 4 כפות מתערובת השוקולד ואת 3 כפות ריבת-החלב הנותרות ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה, יוצקים אליה את תערובת הפקאן והשוקולד ומשטחים בצורה אחידה לבסיס, ואופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים.

יוצקים את יתרת תערובת השוקולד לתבנית עם בסיס השוקולד והפקאן האפויים, ומצננים.

אחרי שהעוגה התקררה מחממים בזהירות במיקרו כ- 60 שניות 1 כף ריבת חלב, ובעזרת כף או מזלג שטובלים בריבת החלב המחוממת, מעטרים את העוגה בדוגמת פסים חופשית בשתי וערב.