פאייה פירות ים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פירוש השם "פאייה"(paella) הינו מחבת בוולנסית, אך המנה הפכה פופולארית כל כך ושמה הפך שם נרדף לכלי. קיימים כלים בגדלים שונים לפי מספר המנות כלי זוגי, כלי לארבעה סועדים, לשמונה סועדים ועוד... ניתן להכין פאייה של עוף, ארנבת, בשר לבן, דגים , פירות ים, ירקות וכל קומבינציה שלהם. להלן הצעה לפאייה פירות ים ל- 4 סועדים. חשוב לשים לב כי הכמויות יכולות להשתנות בהתאם לגודל המחבת ומספר הסועדים.
בתיאבון
צוות כצל'ה - לבחור את הקצב ולא את הנתח
מרכיבים
- כוס אורז אורבריו או אורז עגול אחר.
- 750 מ"ל ציר דגים/ ציר עוף (הכמות המתאימה למילוי המחבת).
- 1 בצל קצוץ.
- חצי כוס אפונה ירוקה.
- 1 פלפל אדום.
- 3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
- 1 קילו פירות ים – שרימפס , קוקטיל פירות ים.
- 4 חתיכות פילה דג ים – פרידה/ לוקוס.
- 15-20 צדפות.
- תבלינים- מס' חוטים זעפרן או חצי כפית כורכום , פלפל קאיין, שום, מלח, פלפל.
אופן ההכנה
בכלי מתאים (פאייה במקור) משחימים את הבצל ומוסיפים את הירקות.
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם: שום, פלפל קאיין, מלח פלפל.
מערבבים את הזעפרן / כורכום עם האורז .
מניחים את פירות הים במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים
מכסים בציר עד גובה המחבת ומתקנים את התיבול.
מבשלים כחצי שעה עם מכסה, עד שכל הנוזלים נספגים.
מגישים את הפאייה לשולחן
תגובות
-
פאייה מאתגרת דמיון
אילן
(07/07/2012 14:08:00)