צלעות טלה ברוטב שמפניה וענבים על פירה סלק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף אייל פינקלשטיין מקייטרינג "como"
מגיש דרכים להכנת המנה העקרית הבשרית של ארוחת החג בפסח
מרכיבים
- זוג צלעות טלה
- מלח פלפל שחור גרוס
- לפירה הסלק
- 3 תפוחי אדמה מבושלים במים
- סלק גדול מבושל במים
- מחמאה 100 גרם או חמאה
- מלח פלפל שחור גרוס
- לרוטב השמפניה
- כוס סוכר
- 2 כוסות שמפניה
- חופן ענבים לבנים
אופן ההכנה
את צלעות הטלה צולים בגריל ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
את תפוחי האדמה והסלק מועכים במועך פירה ומוסיפים את החמאה ומתבלים.
בסיר קטן ממיסים סוכר ושמפניה יחד ומבשלים עד צמצום השמפניה לחצי מוסיפים את הענבים לקראת סיום ההכנה.
אופן ההגשה
את הפירה מניחים בצלחת ומעל את צלעות הטלה מזלפים מהרוטב והענבים
חשוב לתת לצלעות הטלה לנוח כדקה מירידתם מהגריל