רוסטביף עסיסי עם ירקות שורש בחרדל ויין אדום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף אייל פינקלשטיין מקייטרינג "como"
מגיש שלוש דרכים להכנת המנה העקרית הבשרית של ארוחת החג בפסח
מרכיבים
- נתח בשר בקר סינטה או אנטריקוט במשקל 3ק"ג
- חרדל דיז'יון גרגרים 200 גרם
- שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שיני שום טריים
- חופן רוזמרין קצוץ
- ירקות השורש
- חבילת בצליי שאלוט מקולפים
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- תירס חתוך
- 2 שומר פרוס
- דלעת חתוכה לקוביות
- כרישה אחת חתוכה
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כוסות יין אדום יבש
אופן ההכנה
מחממים תנור על מצב טורבו , מכוונים ל2500 .
את גוש הבשר אנו עוטפים היטב במלח ופלפל, מלטפים ומעסים את הבשר בחרדל .
אל הבשר אנו נועצים בשיני השום מזלפים על הבשר משמן הזית .
על משטח האפיה שלנו אנו מניחים את הבשר .
קוצצים את הרוזמרין ומפזרים על כל גוש הבשר.
בתחתית התבנית מניחים את ירקות השורש החתוכים ואת הבצלים ומתבלים במעט שמן זית חרדל דיז'ון ויין אדום .
מעל הירקות אנו מניחים את גוש הבשר ואופים ל 15 דקות ב2500 , לאחר מכן נוריד ל1800 ,
לעוד שעה .