פרגית במילוי בשר בקר עם צנובר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפרגית במילוי בשר בקר עם צנובר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- פרגית – ללא עור ולא מעובד
- בשר בקר טהור טחון ללא תוספים
- צנובר קלוי
- בהרט
- בצל מטוגן (לטגן עד להזהבה, לא לשרוף)
- רכז רימונים, רוטב תמר הינדי
- יין יבש
- מקל קינמון
- אגוזים
- מלח
- פלפל שחור
- שומשום
אופן ההכנה
לוקחים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עם הבצל המטוגן. מוסיפים מלח, פלפל ובהרט לפי הטעם ואח''כ את הצנובר הקלוי. ממתינים שיתקרר.
לוקחים את הפרגית, משטחים אותה ושמים את הבשר הטחון ומגלגלים.
הכנת הרוטב:
לוקחים סיר ומכניסים לתוכו:
יין אדום
מיץ מתמר הינדי או רכז
סוכר חום
רכז רימונים
קצת מים
ואגוזים טחונים
קורט מלח
מקל קינמון
ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה ומצמצמים את הרוטב
את הרוטב יוצקים על הפרגית המגולגלת ומכניסים לתנור, בתחילה עם נייר כסף מכוסה ולאחר מכן ללא כיסוי (לקבלת צבע). לבסוף, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.