פרגית במילוי פרג ופירות יבשים ביין
אברמסון - בר בשר (יבנאל)
02/03/2009
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: כ- 50 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מנה חגיגית לפורים
לא רק אוזני המן ועוגות יש עם פרג אלא גם מנה עיקרית...
אז קבלו מתכון מנצח
מרכיבים
- 6 יח' פרגית עם עור
- 150 גר' סוכר
- בקבוק יין אדום יבש
- 100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות
- 100 גר' שזיף ללא גרעין חתוך
- 100 גר' דבלים חתוכים
- 50 גר' צימוקים
- 100 גר' פרג קלוי
- 100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס
- 1 בצל קצוץ
- תערובת תבלינים:
- 1 כוכב אניס
- כפית זרעי שומר
- כפית פלפל שאטה
- ½ מקל קינמון
- ½ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
מלית:
ממיסים את הסוכר לקרמל.
כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.
מוסיפים את הבצל, הפירות יבשים, הפרג והאגוזים וממשיכים לבשל כ 15 דק' על אש נמוכה.
מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).
הרכבת המנה:
*מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.
מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג) וסוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.
*מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.
*יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.
*מוסיפים את תערובת התבלינים.
*מכסים את, מרתיחים, מחלישים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דק'.
הערות
*אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט מים.
קישורים:אברמסון