מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פילה סלמון על הגריל בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסייתי

פילה סלמון על הגריל בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסייתי

פילה סלמון על הגריל בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסייתי

תיאור המתכון

השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות, ממליץ על מתכונים להכנת מנות אסייתיות עם ירקות, אורז, דגים, אטריות ובקר, לכל מי שרוצה לחוות את המטבח האסייתי ולהכיר טעמים חדשים. המתכונים קלים לעיכול, לא משמינים ושומרים בתוכם את הטעמים החזקים מהמזרח.

מרכיבים

אופן ההכנה

מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות, למשך 10 דקות.
חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות, ללא השורש ואת הזוקיני לרצועות דקות.
מקלפים את האספרגוס בעזרת קולפן.
במים חמים עם חצי כפית מלח חולטים למשך כ-5 דקות את הברוקולי, הזוקיני, האספרגוס והשעועית. כשהם מוכנים, מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.
מקפיצים במחבת גדולה עם שמן זית את הירקות ומוסיפים את קוביות התערובת האסייתית, קוביות השום, הדבש והקשיו.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
על צלחת מניחים את הירקות הירוקים, מעל את פילה הסלמון ומגישים.