פילה סלמון אפוי בתנור על מצע אורז בניחוח אסייתי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות, ממליץ על מתכונים להכנת מנות אסייתיות עם ירקות, אורז, דגים, אטריות ובקר, לכל מי שרוצה לחוות את המטבח האסייתי ולהכיר טעמים חדשים. המתכונים קלים לעיכול, לא משמינים ושומרים בתוכם את הטעמים החזקים מהמזרח.
מרכיבים
- 4 פרוסות של פילה סלמון (200 גרם כל אחת)
- 2 כפות שמן זית
- 2 קוביות שום דורות
- 2 קוביות פטרוזיליה דורות
- כוס וחצי אורז ארוך
- 3 כוסות מים
- 5 קוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי – דורות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1.בסיר קטן לבשל את האורז עם מים וקוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי כ- 15 דקות ולתבל במלח ופלפל
2.למרוח את הסלמון בשמן זית,קוביות שום ופטרוזיליה,מלח ופלפל
3.להכניס את הסלמון לתנור שחומם מראש ל-15 דקות ב- 180 מעלות
4.להגיש את הסלמון לצד האורז