''מינס'' - תבשיל פסטה עם בשר טחון ברוטב אסיאתי
- מתאים ל: 3-5 מנות
- זמן הכנה: 20-30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תבשיל גלילי פסטה עטופים בבבשר טחון דק ברוטב אסיאתי ושברי בוטנים קלויים . . .
מרכיבים
- 250 סמ''ק רוטב צ'ילי מתוק חריף.
- 5 כפות סויה ( עדיף קיקומן)
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות דבש
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתושות טריות
- חצי קילו בשר בקר טחון
- 1 חפיסת פסטה - פנה
- (גלילים) .
- 100 גרם שברי בוטנים קלויים .
- 2 כפיות שומשום קלוי
אופן ההכנה
תחילה יש לבשל את הפסטה עד להכנתה, להוריד מהאש ולשמור בצד. (מסונן כמובן )
לטגן את הבצל והשום עד להשחמה . כעת ניתן להוסיף את הבשר הטחון ולבשלו ביחד עם הבצל.
כאשר הבשר מוכן יש להוסיף את רוטב הצ'ילי, הסויה , חאמת הבוטנים , הדבש והבוטנים הקלויים .
לערבב היטב את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד .
לתבל במעט חצי כפית אבקת שום, צ'לי גרוס , חצי כפית בזיליקום יבש ,
מעט פלפל ולהמשיך לערבב.
כעת ניתן להוסיף את הפסטה המוכנה לסיר עם הרוטב הטעים שהכנו.
לאחר הערבוב יש לבדוק ולהוסיף עוד סויה ו/או צ'ילי מתוק חריף לפי הטעם...
לבשל עוד 2-3 דקות על אש קטנה ולהוסיף את השומשום הקלוי .
להגיש לקערות עמוקות ובתיאבון . . .
הערות
*ניתן להוסיף קוביות אננס טרי.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
תגובות
-
!מעולה
שירן
(20/08/2009 14:37:00)
בישלתי את התבשיל לילדיי ולבעלי והם חגגו...
לא לוותר על האננס :)
-
שאלה ביחס למתכון
חנה
(19/09/2009 08:39:00)
האם לא נדרש לבשל את הבשר?
מתי יודעים שהבשר''מוכן''?