מגדל פטה כבד עוף ותות ברוטב פסטו נענע
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חגיגת מתכוני עוף יצירתיים וטעימים של השף אייל פינקשלטיין, מקייטרינג "como" .
מרכיבים
- חצי קילו כבד עוף או אווז
- 3 ביצים קשות
- מלח
- פלפל לבן
- 2-3 בצלים לבנים פרוסים
- שליש כוס יין לבן
- שליש כוס שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות
- 4 תותים גדולים פרוסים כולל החלק העליון עם העוקץ
- לפסטו נענע:
- חופן נענע טריה
- חופן פטרוזיליה
- כוס אגוזי מלך או צנוברים
- כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום
אופן ההכנה
לפטה
להזהיב טגן את הבצל במחבת חמה עם שמן זית. להוסיף פנימה את הכבד הנקי, להקפיץ יחד. להוסיף את היין הלבן והשום. לערבב היטב ולתבל. לבשל עד שהכבד מוכן. לצנן לטמפרטורת החדר. לטחון במעבד מזון עם להב חדשה עם הביצים, להעביר לתבנית אינגליש קייק המרופדת בניילון נצמד. להקפיא לפחות למשך לילה. לפני ההגשה חותכים בעודו קפוא לצורה הרצויה, ואז מפשירים כשעה או יותר. (לא מאבד את הצורה)
הכנת פסטו נענע:
לטחון את כל המרכיבים למרקם של פסטו.
אופן ההגשה:
את התותים הפרוסים מסדרים לכדי מגדל עם פרוסות של פטה הכבד כבד חתכנו לסירוגין- פרוסת תות ועליה כבד וחוזר חלילה. מסיימים עם העוקץ של התות. מעטרים את צלחת ההגשה בפסטו נענע ובתפרחת נענע.