שוקי עוף ממולאות תאנים על מצע אורז ארומאטי
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חגיגת מתכוני עוף יצירתיים וטעימים של השף אייל פינקשלטיין, מקייטרינג "como" .
מרכיבים
- 4 שוקי עוף
- 2-3 שיני שום טריות
- חופן פטרוזיליה
- 4 תאנים קצוצות
- כוס אורז
- חופן משמשים וצימוקים
- 3 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ
- צ‘ילי מתוק
- חופן נענע
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבצעים חריץ בשוק העוף כמוסבר בכיתה, מערבבים את התאנים, השום, הפטרוזיליה יחדיו ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל וממלאים את החריץ עד מיצוי המילוי.
אופן הכנת האורז
מטגנים בשמן הזית את הבצל ומוסיפים את האורז. פנימה מוסיפים את השזיפים והצימוקים ומערבבים. מוזגים 2 כוסות מים ומבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אורז חצי מוכן, מוסיפים את חופן הנענע, מתבלים ומערבבים.
בתחתית התבנית מניחים את האורז ומעל את שוקי העוף. מזלפים מעל צ‘ילי מתוק לפי הטעם ודבש. אופים בתנור ב-1800 כ-25 דקות.