מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> עוף בתנור עוף ''האלוף'' - פלאי העוף

עוף בתנור עוף ''האלוף'' - פלאי העוף

עוף בתנור עוף ''האלוף'' - פלאי העוף

תיאור המתכון

עוף בתנור הוא מתכון פשוט , אלא ,כשמשכללים אותו בדרך הנכונה הוא הופך למעדן עלי אדמות.

מרכיבים

אופן ההכנה

מפרידים וקולפים את כל שיני השום מ 3 הראשים ומכניסים לכוס מים.
אחרי 15 דקות כותשים את כל השיניים בכותש שום ומכניסים לתוך קערה.
שופכים פנימה על השום את הנוזלים (שמן,סויה,קולה),הקולה תתחיל תסיסה.
מוסיפים את התבלינים:פפריקה,כורכום,מלח ופילפל שחור לקערה.
בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים את חתיכות העוף על תבנית אלומיניום , מכניסים גם את הבצלים לתבנית ,עגבניות השרי לפזר בתבנית , את פרוסות הלימון לפזר על העוף.
- בשלב זה יש לצקת את תערובת הרוטב עם השום עלהעוף והירקות בצורה אחידה כשיש לבצע עם כף או מצקת קטנה כששום כתוש מהבלילה מפוזר על גבי העוף.
-יש לכסות ברדיד אלומיניום היטב או לחילופין בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך לילה שלם או יותר ע''מ שהרוטב ייספג בעוף יחד עם כל ארומת השום.
- את התבנית יש להוציא מהמקרר לפחות אחרי 6 שעות , להוסיף את המים -חצי הכוס,בפינות התבנית באופן אחיד וישירות לתנור לחום 180 מעלות למשך 90 דקות , לדאוג לשרוף מעט את החלק העליון,לא יותר מידי. החלק הטבול יישאר עסיסי וארומטי.
בתיאבון.

הערות

- רצוי מאוד להשתמש בשום חי וטוב ולא באותם צינצנות כתושים מוכנים , בטח שלא אבקת שום.

תגובות

  1. מרינדה לילה מראש דיקלה (25/06/2010 17:54:00)
    חבל שלא מצויין בתחילת המתכון שצריך מרינדה לילה לפני
    ולא רק בסופו אחרי שמתחילים עם כל ההכנות
    :)