עוף בתנור עוף ''האלוף'' - פלאי העוף
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוף בתנור הוא מתכון פשוט , אלא ,כשמשכללים אותו בדרך הנכונה הוא הופך למעדן עלי אדמות.
מרכיבים
- 1 מגש כרעיים מופשר
- 1 מגש ירכיים מופשר
- 3 ראשי שום שלמים
- 3/4 כוס שמן זיית מובחר
- 3/4 כוס קולה מוגז
- 3/4 כוס סויה
- 1/2 כוס מים
- 1 כף מלח (לפי הרצון)
- 1 כף שטוחה פלפל שחור
- 1 כף כורכום
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 2 בצלים בינוניים
- 10-15 עגבניות שרי
- 1 לימון עם קליפה עבה פרוס לפלחים עגולים(רצוי לשלוף את הגרעינים)
אופן ההכנה
מפרידים וקולפים את כל שיני השום מ 3 הראשים ומכניסים לכוס מים.
אחרי 15 דקות כותשים את כל השיניים בכותש שום ומכניסים לתוך קערה.
שופכים פנימה על השום את הנוזלים (שמן,סויה,קולה),הקולה תתחיל תסיסה.
מוסיפים את התבלינים:פפריקה,כורכום,מלח ופילפל שחור לקערה.
בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים את חתיכות העוף על תבנית אלומיניום , מכניסים גם את הבצלים לתבנית ,עגבניות השרי לפזר בתבנית , את פרוסות הלימון לפזר על העוף.
- בשלב זה יש לצקת את תערובת הרוטב עם השום עלהעוף והירקות בצורה אחידה כשיש לבצע עם כף או מצקת קטנה כששום כתוש מהבלילה מפוזר על גבי העוף.
-יש לכסות ברדיד אלומיניום היטב או לחילופין בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך לילה שלם או יותר ע''מ שהרוטב ייספג בעוף יחד עם כל ארומת השום.
- את התבנית יש להוציא מהמקרר לפחות אחרי 6 שעות , להוסיף את המים -חצי הכוס,בפינות התבנית באופן אחיד וישירות לתנור לחום 180 מעלות למשך 90 דקות , לדאוג לשרוף מעט את החלק העליון,לא יותר מידי. החלק הטבול יישאר עסיסי וארומטי.
בתיאבון.
הערות
- רצוי מאוד להשתמש בשום חי וטוב ולא באותם צינצנות כתושים מוכנים , בטח שלא אבקת שום.
תגובות
-
מרינדה לילה מראש
דיקלה
(25/06/2010 17:54:00)
חבל שלא מצויין בתחילת המתכון שצריך מרינדה לילה לפני
ולא רק בסופו אחרי שמתחילים עם כל ההכנות
:)