מתכון פונדו שוקולד- פירות טבולים בשוקולד
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
הפריבילגיה ליהנות ממטעמי שוקולד אינה שמורה רק למומחים. השוקולטרית ניצה הלוי מספקת מתכון קל ומהיר להכנה, פתרון מושלם לאירוח כשנתקעים בלי קינוח.
באדיבות ניצה הלוי, שוקלטרית מ"שקולד" זכיינית "שקולד- וקולד פקטורי" מארה"ב.
מרכיבים
- שוקולד מריר באיכות טובה 70% מוצקי קקאו- 250 גרם.
- שמנת מתוקה – 250 גרם
- 3 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד
- חמאה גרם50
- את הפירות בוחרים לפי הטעם האישי. יכולים להתאים: תותים, תפוחים, בננות, אפרסמון, ענבים, דובדבנים, תפוזים.
אופן ההכנה
1.מערבבים את השוקולד, הליקר שנבחר והשמנת המתוקה בקערת זכוכית (קערה שניתן לשים בסיר עם מים חמים או קערה חסינת אש).
2.את הקערה עם המצרכים טובלים במים חמים. (מים אלה ניתן להרתיח בסיר נפרד או ניתן להוסיף מים חמים מקומקום שהורתח קודם. המטרה של המים החמים להמיס את השוקולד).
3.כאשר קערה עם השוקולד נמצאת בתוך המים החמים והשוקולד מתחיל להתמוסס מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. חותכים את הפירות ,טובלים בשוקולד ואוכלים. (אין צורך לקרר את הפרי הטבול, השוקולד מתקרר במהלך התהליך).
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר