בלינצ'ס במילוי פרג אלוהי
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
עלים דקיקים ומעודנים, ממולאים במילוי פרג מתוק ועשיר
מרכיבים
- לבלינצ'ס
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס חלב (או יתר, כדי שיהיה נוזלי)
- 1/2 כוס סודה לשתיה
- 3 ביצים די גדולות
- קורט מלח
- למילוי
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף קמח
- קליפה מגוררת מ1/2 לימון
- 6 כפות חמאה
- 1 כוס חלב חם
- 250 גרם פרג טחון
- 1/4 כוס צימוקים
- 1 תפוח עץ, קלוף ומגורר
אופן ההכנה
הכנה
1. מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון. מניחים לנוח כחצי שעה מחוץ למקרר.
2. מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל, הקמח, קליפת הלימון והחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים בבחישה את החלב החם. מעבירים לסיר, מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את הפרג תוך בחישה. כשהתערובת מתחילה לרתוח שוב, מורידים מן האש ומצננים. כשהתערובת צוננת, מוסיפים את הצימוקים והתפוח המגורר ובוחשים. אם המלית סמיכה מידי, מוסיפים מעט מים.
3. מחממים על הכיריים מחבת טפלון בקוטר 26 ס''מ. משמנים עם נייר סופג, טבול בשמן רגיל, או במעט מאוד חמאה. שופכים אל המחבת מצקת קטנה מלאה בבלילה, מנענעים בסיבובים את המחבת עד שהבלילה מתפזרת באופן שווה על המחבת. מטגנים כמה שניות עד שהבלינצ'ס מזהיב, מעבירים לצלחת. ממשיכים כך עד שהבלילה נגמרת, עורמים אותם זה על גבי זה. אם הבלילה מסמיכה מידי, מוסיפים מעט מים או חלב.
4. ממלאים כל עלה במעט מילוי, מגלגלים לנחשים ארוכים, כשהצד השחום, המטוגן פונה כלפי מעלה. מניחים אחד ליד השני בתבנית אפיה משומנת בחמאה, ואופים עד שהמילוי מתחמם.