סבג'י- ירקות בקארי
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסבג'י- ירקות בקארי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כפיות זרעי כמון
- 2-3 בצלים חתוכים לרבעים
- 2-3 גזרים
- 2-3 תפו"א
- 1 ראש כרובית
- 100 גרם אפונה
- 100 גרם שעועית
- ניתן להוסיף עוד ירקות כגון- שעועית, קולורבי, לפת, עגבניות ועוד
- 2-3 כפות גאראם מסאלה
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים שמן או גהי ומטגנים את זרעי הכמון עד שמתחילים להשמיע קולות
פיצוץ, מוסיפים את הבצל עד שישחים קצת, מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר הבישול- גזר, תפו"א, כרובית, אפונה ושעועית. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את אבקת הגאראם מסאלה, מלח ופלפל שחור ומערבבים, אם לא מספיק התיבול של הגאראם מסאלה אפשר להוסיף עוד כורכום ופפריקה. מוסיפים מים עד לגובה הירקות וממשיכים לבשל על אש גבוהה. שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, כשהירקות רכים מגישים ללא הנוזלים כמנה עיקרית. ניתן גם לבשל מנה זו כמנה יבשה ואז מוסיפים מעט מאד מים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. אופציה נוספת היא לשנות את נוזל התבשיל בחלב קוקוס, יוגורט וכדומה.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אננדה
כל הארץ, תל אביב
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|