רקוט קרומפלי - באדיבות מסעדת בודפשט
- מתאים ל: 10-6 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון פשוט במרכיביו ומדהים בטעמו. שילוב מנצח של מצרכים בסיסיים. לא כשר אך קשה לוותר...
באדיבות ג'ורג' קמני ממס עדת בודפשט
מרכיבים
- 10-12 תפו''א רגילים או אדומים
- 4-6 ביצים קשות
- 1 חבילת מרגרינה
- 3 שמנת חמוצה
- 1 כפית שטוחה של אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית חרדל לא אגרסיבי
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור או לבן
- 150 גרם נקניק - קבנוס או קולבס - פרוס (קלבסה או קנקרס)
אופן ההכנה
מבשלים את התפו''א בקליפתם כ- 30 דקות
מבשלים את הביצים לביצים קשות כ- 15 דקות
לצנן מעט
לקלף את הביצים ואת התפו''א
לחתוך לפרוסות בעובי של 1/2 ס''מ
לסדר בתבנית משומנת מעט - רצוי לזרות מעט פירורי לחם על התבנית המשומנת
לסדר שכבה של תפו''א, מעליה שכבה של נקניק ומעליה שכבה לא צפופה של ביצים, כ 3-4 שכבות
לערבב מרגרינה מומסת (אפשר להמיס במיקרו כדקה) עם שמנת חמוצה, אבקת מרק, חרדל, מלח, פלפל. את התערובת לפזר מעל השכבות שבתבנית. לנענע מעט את התבנית כדי שהמטבל יספג בין כל המרכיבים.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ-35 דקות.
מסירים את נייר הכסף ומשחימים כ-6-10 דקות
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
קישורים:מסעדת בודפשט