Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > גאראם מסאלה- תערובת תבלינים

גאראם מסאלה- תערובת תבלינים

גאראם מסאלה- תערובת תבלינים

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לגאראם מסאלה- תערובת תבלינים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

טוחנים בעזרת עלי ומכתש עד שנוצרת אבקה חלקה ואחידה.
אם רוצים גאראם מסאלה חריף יותר אפשר להשתמש רק בפפריקה חריפה

המתכון באדיבות
מסעדת אננדה כל הארץ, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. בזיון! הודית אמיתית - רינה (29/05/2010 19:18:00)
    המטבח ההודי הפך מאוד נגיש בשנים האחרונות לטוב לרע וכל דכפין שהיה חצי שנה בהודו מחשיב את עצמו לבשלן דגול של המטבח הכל כך עשיר ומגוון הזה.
    לא זכיתי לטעום ממטבחה של הגברת אך אני מוחה בכל תוקף על הזלזול שניכר במתכון לגראם מסאלה.
    זו אחת התערובות הכי עשירות הנמצאות בשימוש במטבח ההודי ואמורות לכלול לפי במתבקש מן השם את התבלינים בעלי התכונות המחממות. (גרם=חם): הל, ציפורן, הל שחור, קינמון, אגוז מוסקט, זרעי אניס, כוכב אניס,כמון, פלפל שחור.
    את התבלינים יש לקלות על מחבת יבשה. בנפרד ולא ביחד פשוט מן הסיבה שכל תבלין דורש זמן קלייה אחר וקליתם יחד עלולה לשרוף את העדינים ביניהם בעוד האחרים עדיין לא הספיקו לשחרר את השמנים הארומטים שבהם.
    לאחר קירור יש לטחון לאבקה די גסה. עדיף לאחסן בקירור ובכל אופן לא מומלץ להכין כמויות גדולות, .
    בכל אופן לא נכנס לתערובת כרכום, פפריקה או ג'ינג'ר.
    אלו תבלינים שמוסיפים אותם בנפרד על פי דרישת מגוון המתכונים. ובכל מקרה באוכל הודי עדיף להוסיף ג'ינג'ר טרי שנטחן או מגורר בסמוך למועד הבישול.
    אשמח לספק גם מתכונים אמיתיים נוספים.
    בתאיבון!


  2. לרינה נמרוד (06/08/2010 21:36:00)
    אני מאושר סוף סוף שיש מישהי שחושבת כמוני -לצורך העניין במקרים של מתכונים מקוריים, בייחוד עדתיים. אני מאוד אוהב את המטבח ההודי(כיום שף במקצועי) אף על פי שטיילתי רק בנפאל תקופה מסויימת ומאוד אהבתי את המאכלים השונים והריחות המשגעים. לדעתי אין מספיק חומר ''אמיתי'' ברשת שנותן מתכונים מקוריים בעיקר לגבי אוכל הודי אמיתי! עם דגש על אמיתי.. אני אשמח למתכונים כפי שהצעת,מתכוני תבלין בין השאר, וכשרות היא לא מחסום בפניי - ככה שתרגישי חופשי... רב תודות ו...נמסטה. (-: