יונה במילוי פירות יבשים ברוטב דבש ושום לט"ו בשבט
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
מתכון של השף מרטין שחף-בר מ''הגושרים מלון בטבע''
מרכיבים
- 2 יונים נקיים
- 10 גרם צימוקים כהים
- 10 גרם משמש חתוך לקוביות
- 10 גרם שזיפים יבשים קצוצים
- 100 גרם בשר עגל טחון
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- מלח,פלפל שחור גרוס
- קורט קינמון
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 30 גרם צנובר לקישוט
- רוטב
- ½ ליטר ציר עוף
- ½ ליטר יין לבן
- 3 שיני שום פרוסים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סויה+ 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
אופן הכנה
לרוטב: לערבב את היין עם ציר העוף ,שום ודבש,להרתיח ולהנמיך את האש,לבשל כ-20 דקות חום בינוני.
לערבב את הקורנפלור עם סויה ומעט מים עד קבלת בלילה חלקה. להוסיף לנוזלים תוך כדי בחישה ולהרתיח פעם שנייה.ולכבות.
יונים: לטגן בשמן זית את הבצל עד לשקיפות,להוסיף את בשר העגל ולטגן עד שהבשר מתפורר לחלוטין,להוסיף את הפירות היבשים ,לטבל במלח ,פלפל וקינמון,
לקרר את המילוי להוסיף פטרוזיליה קצוצה .
למלא את חלל בטן היונה ובעזרת קיסם –שניים להצמיד את הרגליים,למרוח את הרוטב על היונה ולצלות בתנור 180 מעלות למשך 40 דקות.
תגובות
-
איפה אפשר לקנות בשר יונים?
ציפי
(03/08/2009 12:36:00)