כבד אווז ברוטב תאנים לט"ו בשבט
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לרגל ט"ו בשבט, שף קוני הרץ מרשת המסעדות הדרום אמריקאיות, "קאזה דו ברזיל", מגלה את המתכון הסודי לכבד אווז ברוטב תאנים.
מרכיבים
- 150 גר' כבד אווז
- רבע ג'בטה קלוייה
- מצרכים לרוטב:
- 30 גר' תאנים ומשמשים חתוכים לקוביות קטנות
- רבע מקל קינמון
- כוכב אניס
- כף סוכר חום
- חומץ בלאסמי, גרנדין ומירין (כף מכל דבר)
- חופן קטן של עלי טימין
- רבע בצל סגול חתוך לרצועות
- חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה
אופן ההכנה לרוטב:
מערבבים את כל הרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מצמצמים מעט.
אופן ההכנה למנה:
קולים את הג'בטה.
צורבים את כבד האווז למידת העשייה הרצויה ויוצקים את הרוטב מעל.
מניחים את כבד האווז עם הרוטב על הג'בטה ומגישים.