סלט חסה עם פטריות
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: 10-15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט חסה עם פטריות מוקפצות
מרכיבים
- 1 ראש חסה
- 150 גרם פטריות שמפניון (או פטריות אחרות לפי הטעם)
- 2 כפות יין לבן חצי יבש
- לרוטב:
- 1 כפית חרדל
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בן יין או חומץ בלזמי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
מנקים את החסה וקורעים את העלים לחתיכות בינוניות.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומוזגים על עלי החסה.
מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות המנוקות והפרוסות לרצועות. מטגנים מעט את הפטריות, עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את היין ומערבבים. שומרים על אש גבוהה מספר דקות, עד שהיין נספג בתוך הפטריות.
מעבירים את הפטריות אל החסה ומגישים מיד.
הערות
אפשר להוסיף גם אגוזים המטוגנים מעט בשמן זית.