כדורי בשר מאודים ''קיפודים''
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: כ-20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאז שהגעתי ארצה נסיתי לבשל תבשילים של עדות המזרח. כל כך הרבה ריח מגרה והטעם בהתאם. כאשר שבעה רצוני בתחום זה עברתי לבישולים מכסיקנים וארגנטינאים, וגם טריפוליטנים. בקיצור לדעתי עברתי את כל הטעמים ו... חזרתי הביתה! אני מרוסיה ורגילה לבישולים של ירקות ושורשים שתמיד היו בחנות: מתפוחי אדמה, גזר, בצל, סלק וכו'. למדתי לתבל בסיגנון ים תיכוני:כמון,פפריקה, מלבד הירק שתמיד מוסיפים ברוסיה. והטעם החדש לתבשילי הילדות מאוד מצא חן בעיני.
מתכון לכדורי בשר מעודים ''כיפודים''.
מרכיבים
- בשר טחון מכל סוג שיש בבית: בקר, עוף, כבש.
- אורז לבן מבורר ושטוף מוכן לבישול.
- ביצים.
- בצל קצוץ.
- שום כתוש.
- לחם לבן, אפילו טוב יותר יבש.זאת הסיבה לא לזרוק לפח לחם יבש. רק לדאוג שלא יתמלא בעובש.
- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר שטופים וקצוצים.
- מים קרים אך לא ממקרר.
- תבלינים לבשר: כמון, פפריקה, פלפל שחור גרוס או טחון, מעט ציפורן טחון כו' לפי טעם.
- מלח.
אופן ההכנה
את היחס בין החומרים כל אחד בוחר לעצמו. קלאסי זה 1 כוס בשר ל-1/2 כוס אורז. אפשר גם יותר אורז.
לערבב בקערה את הבשרים השונים, להוסיף ביצה אחד או שתיים. ביצים מקשות את הכדורים לכן לא מומלץ להרבות בהם. אך אים אתם מכינים מיכחצי קילו בשרים אז כבר מומץ 2 ביצים. לפי קשיחות הבשר להוסיף לחם מושהה במים. כדאי להשתמש רק בחלק הפנימי של לחם, כלומר לבן ממש. את הלחם מרתיבים במים וסוחטים.
מוסיפים ירק, תבלינים ומלח לפי הטעם, אך לא להגזים.
להוסיף שום כתוש מומלץ רק משן אחד או שתיים.
לשים סיר כל הכיריים ולמלא אותו במים למחצו.
לוקחים את התערות הבשר עם כל הדבים האחרים ויוצרים כדורים בגודל ביצה קטנה או כדור טניס שולחן. כדאי להרתיב את הידיים במי ברז מידי פעם, כך תערובת לא תדבק לידיים. שמים את הכדורים תוך כדי יצירה במים שבסיר ונותנים למים להרתיח. מבשלים על אש קטנה כשעה. כדי פעם לבחוש כדי שכדורים לא ידבקו לרצפת הסיר וביניהם. כדי גם שמכסה יהיה מעט פתוח.
אים רוצים שהתבשיל יהיה למרק אז לשים יותר מים ולהוסיף תפוח אדמה חתוכים וגזר חתוך לאחר רתיחת המים עם כדורים ולתת לזה להרתיח עוד פעם עם הירקות.
בסוף בישול להוסיף מעט ירק קצוץ, עלי דפנה.
אם אתם רוצים כדורים כתבשיל מנה עקרית אז תוסיפו כף מרק עוף וכף רסק עגבניות.
כדי להמליח גם את הרוטב אך בהתחשבות שכבר יש מלח בבשר.
הערות
מתכון זה אפשר להפוך לכשר לפסח לאוכלי אורז אם מחליפים לחם למעט צנוברים ושקדים טחונים. אם עדיין התערובת לחה מדי ולא נוצרים כדורים יפים או שכדורים מתפרקים תוסיפו קמח תפוחי אדמה או תפוחי אדמה מגורדים דק.
בתאבון