פולנטה שורשים וקבנוס טלה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון נהדר לפולנטה, מאכל איטלקי העשוי מקמח תירס, בליווי קבנוס טלה צרוב במחבת ומעט שמנת חמוצה, באדיבות השף אורן וייס. מריחים כבר את איטליה?
מרכיבים
- מצרכים:
- 1 כוס פולנטה
- 1 כוס שמנת מתוקה (ניתן להמיר את הנוזלים בציר עוף)
- 3 כוסות חלב (ניתן להמיר את הנוזלים בציר עוף)
- 100 גר' חמאה (ניתן להמיר במחמאה)
- 100 גר' שמנת חמוצה (ניתן לוותר במתכון בשרי)
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 שורש פטרזליה חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 1 כרישה חתוכה
- תבנית אנגליש קייק
- מלח ופלפל
- 300 גרם קבנוס טלה
אופן ההכנה
אופן הכנה:
• בסיר מטגנים את הירקות בשמן זית, מרתיחים את החלב והשמנת (או את התחליפים), מוסיפים את הפולנטה תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהפולנטה נפרדת מדפנות הסיר. מומלץ להגיש עם מעט חמאה, שמנת חמוצה ובצל ירוק.
• אופציה נוספת: בסיום בישול הפולנטה, להעביר את התוכן לתבנית אינגליש קייק ולקרר. אחרי הקירור לחתוך פרוסות ולצרוב במחבת עם מעט שמן זית, להגיש עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.
• את הקבנוס טלה צורבים במחבת פסים ומגישים לצד הפולנטה.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
הצג טלפון
053-8094618
|