Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שיפודי פירות יבשים ממולאים בגריל על מצע בטטה, אנטי פסטי בניחוח בוטנים

שיפודי פירות יבשים ממולאים בגריל על מצע בטטה, אנטי פסטי בניחוח בוטנים

שיפודי פירות יבשים ממולאים בגריל על מצע בטטה, אנטי פסטי בניחוח בוטנים

תיאור המתכון

מתכון חגיגי לארוחה בחג ט''ו בשבט
מאת אלי פרץ- שף הבית של חברת ''אוכל ביתי ניר עציון''

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מערבבים את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, שום, צנובר, בהרט וקינמון.
2.חותכים בפירות היבשים כיס למילוי, ממלאים, מהדקים ומשפדים על כל שיפוד סוג אחד של פרי יבש ממולא.
3.מקלפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לעובי של כ – 2 ס''מ, מברישים בשמן זית את הבטטה ומברישים בחמאת בוטנים, מתבלים במלח פלפל גרוס שחור, מפזרים טימין ורוזמרין קצוץ.
4.מכניסים לתנור חם כ – 200 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהבטטות מפוזרות למשך זמן כ – 20 דקות.
5.מסדרים על צלחת פלח בטטה ומניחים את שיפודי הגריל המוכנים על הבטטה.
6.אפשר להגיש על יד כל פחמימה שאוהבים.