שומר ממולא בקינואה, חמצוציות ופיסטוקים קלויים ברוטב לימון נענע
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תפריטים חגיגיים לארוחה בחג ט"ו בשבט
מאת אלי פרץ- שף הבית של חברת "אוכל ביתי ניר עציון"
מרכיבים
- 3 יח' שומר.
- 500 גרם קינואה.
- 50 גרם חמצוציות.
- 100 גרם פיסטוקים קלויים.
- 1 יח' ביצה.
- תבלינים, מלח, פלפל, שום, שמן זית.
- חומרים לרוטב:
- 2 יח' לימונים.
- 100 גרם נענע.
- 2 יח' כוכבי אניס.
- 350 גרם ציר עוף או מים.
- תבלינים: מלח, פלפל גרוס שחור, שום וקורנפלור.
אופן ההכנה
1.מחלקים את השומר עם הגבעולים, בוחרים כ – 6 יח', מנקים ומיישרים קצוות, חולטים כ – 5 דקות את השומר במים רותחים ומקררים.
2.שוטפים את הקינואה, מייבשים ומטגנים בשמן זית, מתבלים ומוסיפים 750 סמ"ק מים רותחים, מבשלים כמו אורז.
3.מוסיפים לקינואה המוכנה ביצה, חמצוציות ופיסטוקים קלויים קצוצים, מערבבים וממלאים את השומר כשהגבעול גלפי מעלה ויוצרים לו בסיס ולבסוף להדק.
4.מכניסים לתנור – 160 מעלות כ – 13 דקות.
5.מרתיחים את הציר עוף או המים מוספים תבלינים נענע קצוצה, אניס, לימון סחוט ומגורד, משלימים טעם ומסמיכים לפי הצורך עם קרונפלור ומים קרים.
6.הרוטב יוגש רק בצלחת + קישוט של נענע וגרידת לימון.