שקדים קלויים עם צ'ילי, זעתר ומלח ים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". התירוץ שלכם לא להפסיק לנשנש את המנה הזאת הוא העובדה שכולה מורכבת מנוגדי חמצון. מה לא עושים בשביל הבריאות. אנחנו מגישים אותם בחרוטי נייר, כמו בדוכני רחוב. אתם יכולים גם להניח על צלוחית.
מרכיבים
- חצי כף שמן זית
- 250 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
- חצי כפית פפריקה חריפה
- עלים מ 2- גבעולי זעתר
- חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השקדים ומטגנים דקה-שתיים, מוסיפים את הצ'ילי,
הפפריקה והזעתר ומטגנים עד לקבלת גוון חום.
2. מצננים על נייר סופג, מוסיפים מלח גס ומנשנשים.
תגובות
-
עדיף לשים את הסילאן של קיבוץ כנרת
שני
(15/09/2010 12:58:00)
טעים פי כמה, המושבה זה סתם חיקוי עלוב...