מרק בטטה, ערמונים, ירקות שורש ושמן אגוזים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק בטטות עשיר וקטיפתי, שמחמם את הלב ואת הבטן... מבחר ירקות שורש ו- 2 טיפות שמן אגוזים, יזכירו לכם מיד שהחורף כבר הגיע!
מרכיבים
- 8 בטטות קלופות
- 300 גרם ערמונים שטופים עם הקליפה
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 ליטר ציר עוף או 1 ליטר שמנת
- מלח פלפל
- 2 כפות דבש תמרים
- שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
- שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
- בצל חתוך לקוביות
- לפת קלופה חתוכה לקוביות
- 2 ענפי רוזמרין
- 3 כפות שמן זית
- מלח פלפל
אופן ההכנה
את הבטטות והערמונים מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר. מעבירים את המרכיבים לטחינה במעבד מזון.
מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין. מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.