חמין ערמונים בוכרי
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחמין ערמונים בוכרי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חצי קילו עצמות כבש או בקר
- 200 cc שמן לטיגון
- 250 גרם בצל קצוץ דק
- 150 גרם גזר חתוך לקוביות
- כף רסק עגבניות
- 150 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
- 300 גרם אורז עגול (חשוב מאוד – לא אורז בסמתי)
- ציר עוף 2 ליטר – עד לכיסוי המרכיבים בסיר
- גרידת תפוז
- 3 תפוחי אדמה
- 200 גרם ערמונים (כ- 20 יח')
- 3 ביצים עם הקליפה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
להכנת החמין משתמשים בסיר טפלון גדול ועמוק.
מטגנים בסיר עם שמן את עצמות הכבש או הבקר למשך כחמש דקות. מוציאים את הבשר מהסיר ומטגנים בו את הבצל והגזר עד להשחמת הבצל. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן כעשר דקות.
מוסיפים לסיר את עצמות הבשר, עגבניות, אורז, גרידת תפוז, תפוחי האדמה, ערמונים, ביצים ציר עוף עד לכיסוי כל המרכיבים בסיר (חשוב מאוד להשאיר לפחות שליש מהחלק העליון של הסיר ריק). מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מביאים את הסיר לרתיחה (בזמן הרתיחה לא מערבבים את הסיר). לאחר רתיחה מלאה מעבירים את הסיר לפלטת בישול למשך לילה שלם.