דג ים בכבישה קרה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דג מלוח כפי שמעולם לא היכרתם, בליווי פרוסות ארטישוק, זוקיני ותיבול מדויק. מתכון שהוא חגיגה, מבית היוצר של השף ליאור חפצדי.
מרכיבים
- 1 פילה דג מפולט, נקי מעצמות (רצוי מוסר ים או אינטיאס)
- 1 כוס מלח גס
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- זוקיני פרוס במנדולינה
- 2\1 כוס מי סוכר
- 4\1 כוס מירין
- זרעי עגבניה מעגבניה אחת
- ארטישוק ירוק קלוף ונקי ופרוס במנדולינה
- 1 לימון כבוש (רק החלק החיצוני)
- עלי כוסברה
- 5 יח' זיתי טאסוס מגולענים
- מלח ים אטלנטי
- לימון
- שמן זית
אופן ההכנה
לאחר ניקוי הדג יש לשפוך את כל המלח הגס ולצפות את הדג מלמעלה ומלמטה. להשהות למשך 50 דקות. לאחר מכן יש לשטוף את הדג במי קרח ולפרוס לפרוסות.
לערבב את המירין, מי הסוכר והחומץ ולצקת על הזוקיני.
להניח על צלחת את הארטישוקים הפרוסים והדג כבוש
לגלגל את הזוקיני ולהניח ליד כל דג.
לפזר בצלחת את זרעי העגבנייה והזיתים, לתבל במעט מלח, מיץ לימון ושמן זית ולהניח את עלי הכוסברה על כל חומרי המנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קנלה
שלומציון המלכה 8, מרכז העיר, ירושלים
הצג טלפון
02-6222293
|