מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > ביצה קשה

ביצה קשה

ביצה קשה

תיאור המתכון

מתכון לביצה קשה בנוסח הונגרי, של סבתא אדית ז''ל.
מוגש כמנה ראשונה או תוספת, או כמנה עיקרית של ארוחה קלה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את הביצים במים בערך כ-20 דקות על אש בינונית.
(הן צריכות להיות ביצים קשות)
מוציאים את הביצים מהמים.
יש לקלף בזהירות את הביצים כשהן עדיין חמות, כדי שהמבנה שלהן לא יפגע.
חותכים כל ביצה ל2, לאורכה, ומפרידים בזהירות כדי לא לפגוע במבנה של החלבון (הלבן).
את החלמון (הצהוב) שמים בקערה קטנה,
ואת החלבון (לבן) שמים בצלחת.

לקערה של החלמונים מוסיפים את כף המיונז,
בערך חצי כפית של פפריקה מתוקה, פלפל ומלח לפי הטעם, מועכים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה במרקם ובצבע.

מחזירים בזהירות את העיסה לתוך החורים שנשארו בביצה.
אמור להיות קצת יותר חומר ממה שיצא, ולכן עושים ''גבעה'' קטנה בתוך כל ביצה.

הערות

את הביצים מסדרים בתוך צלחת הגשה,
ומקשטים כל גבעה בחתיכה קטנה של זית.
ניתן לקשט את הביצה הקשה גם בעלי פטרוזיליה חתוכים,
במקום או כתוספת לזית, או בפלפלים צהובים \ כתומים חתוכים במקום הזית.

ניתן להגיש את הביצה הקשה מיד או להכניס למקרר ולהגיש ביצה קשה קרה מאוחר יותר.