מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק תירס

מרק תירס

תיאור המתכון

מרק תירס מאוד טעים וקל להכנה,
מתכון מצויין של מרק תירס.
פשוט וטעים.

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את הבצל דק דק, או בפרוסות עגולות דקות מאוד.
טוחנים תכולת קופסת שימורים אחת של תירס,
ומהקופסה השניה של התירס מוציאים 3/4 מהנוזלים.

מטגנים את הבצל בחמאה, עד שהוא נהיה שקוף.

מנמיכים את האש, ומוסיפים את התירס הטחון ואת הקופסה השניה של התירס, מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר (כדי שלא ישרף)
שופכים לסיר את המים, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
מערבבים מדי פעם. (לוודא שלא נדבק לתחתית תירס \ בצל)

מערבבים את הביצה בכלי,
לאחר 15 דקות שופכים פנימה תוך כדי סיבוב מהיר (עדיף עם מסננת עם חורים גדולים) את הביצה.

מכבים את האש ואוכלים.

הערות

אוכלים את מרק התירס.
בתיאבון!

תגובות

  1. מדהים רומן אקלנסקי (17/03/2010 18:09:00)
    תשמע.
    לי יש שלושה ילדים בבית וכל אחד מהם שלא אוהב תירס ''טחן'' את המרק כמו...
    תודה רבה ומקווה שתעלה עוד מתכונים ואולי טיפה פחות בצל
  2. הילדים טרפו את המרק. טעים כמו במסעדות שרית (19/12/2010 19:41:00)
  3. וואו! איזה מתכון מנצח! נועה (17/05/2011 21:14:00)
    מתכון מעולה והכי פשוט להכנה שאפשר
    ממש כמו במסעדות, אבל ביתי טעים וקל