מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צלי בקר וירקות

צלי בקר וירקות

תיאור המתכון

באדיבות "השף הלבן"

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת צלי הבקר:
לחמם תנור ל-120 מעלות.
למרוח את נתח צלי הכתף במעט שמן זית, לתבל במלח ופלפל שחור ומעט רוזמרין.
להניח על נייר אפיה, לשים לצדו את השום ולגלגל את הנייר כך שיהיה סגור לחלוטין.
את הגליל שיצרנו, להניח בתוך נייר אלומיניום ולגלגל כמו סוכריה, כך שייאטם מכל הכיוונים.
להכניס את הצלי לתנור למשך 6 שעות, לכבות את התנור ולתת לצלי להתקרר בתוכו.
אופן הכנת הירקות:
לערבב בקערה את כל המרכיבים, להניח על מגש אפייה ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות כ-20 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב.
הרכבה:
על צלחת הגשה להניח את הבשר, לסדר את הירקות מסביב, ולשפוך מעל הבשר מהנוזל של הבשר והירקות.