לביבות תפוחי אדמה ופטריות פורטבלו נוסח פרובנס
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
גוונו את טעמי חג החנוכה.
לכבוד חג החנוכה מציע השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" מתכונים להכנת לביבות וסופגניות עם קוביות עשבי תיבול, ג'ינג'ר ותערובות הבישול של דורות.
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
- 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
- 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי- דורות.
- 1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה
2. מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה לתוך קערה
3. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מכניסים למקרר לחצי שעה.
6. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
7. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר