פילה ממולא בערמונים ותפוח עץ בזיגוג דבש ורימונים
הבשרים של זלמן
28/09/2008
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מיוחד לראש השנה
מרכיבים
- 1 פילה פתוח לאורך
- 1 תפוח עץ (או אגס) חתוך לקוביות 2*2 או לפרוסות דקות
- 1 צנצנצ ערמונים שלמים
- טימין
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס פורט רימונים
- 3 כפות דבש
אופן ההכנה
המילוי:
לערבב את תפוחי העץ ,הערמונים, הסוכר החום, כף דבש אחת וטימין.
הבשר:
לפתוח כיס לאורך הפילה ,למלא במילוי ולקשור (אפשר לבקש מהקצב).
להשרטות בפורט רימונים+2 כפות דבש ל-5 שעות.
לחמם תנור ל250 מעלות ,להכניס את הנתח למשך 20 דקות.
להוריד לחום של 160 מעלות למשך 15 דקות, להוציא ולתת לנוח בחוץ 15 דקות לפני ההגשה.
הערות
בזמן המנוחה לצמצם את רוטב ההשריה ,לתבל במלח ופלפל ולמרוח על הפילה
המתכון באדיבות
|
אטליז הבשרים של זלמן
בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים, יפו
הצג טלפון
03-6829671 / 03-6819325
|