קרם ערמונים ושוקולד לבן -''מבשלים חוויה''
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''
מרכיבים
- לקרם ערמונים:
- 250 גרם ערמונים קלופים
- 1/2 ליטר חלב
- 1 מקל וניל
- 75 גרם סוכר
- 125 מ''ל שמנת מתוקה
- לקרם שוקולד לבן:
- 200גרם שוקולד לבן
- 250מ''ל שמנת מתוקה
- 5 כפות מסקרפונה
- לקישוט: פולי קקאו גרוסים
- אופן ההכנה:
אופן ההכנה
לקרם ערמונים:
1. מבשלים ערמונים, מקל וניל וחלב כחצי שעה, עד שרוב החלב נספג בערמונים, מעבירים למעבד מזון (עם מקל הוניל) וטוחנים למחית חלקה.
2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט.
3. מצננים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מאחדים תערובות וזולפים לתוך כוסות ויסקי (''אולד פשן'') או מרטיני עד חצי הגובה.
לקרם שוקולד לבן:
1 מרתיחים שמנת, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס, מצננים היטב.
2 מקציפים לקצפת יציבה, מוסיפים את המסקרפונה וזולפים מעל קרם הערמונים עד שפת הכוס, מקשטים בפולי הקקאו.
קישורים:לאתר ''מבשלים חוויה''