ראש השנה: קוקוט פילו במילוי תפוחי עץ מקורמלים עם קרם חלב קוקוס בניחוח רום
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף טל כהן ל''טיב טעם''
מרכיבים
- חומרים (ל-4 סועדים)
- 3 יח' תפוחי גרנד סמית' חתוכים לקוביות גסות
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גר' מחמאה
- אופן הכנת קוקוט פילו
- 2 דפי פילו חתוכים לקוביות קטנות – 10/10
- מחמאה מומסת
- סוכר
- אופן הכנת קרם חלב קוקוס
- 1/2 פחית חלב קוקוס
- 2 כפות דבש
- 2 כפות רום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים את הסוכר במחבת כבדה עד שהוא מתחיל להשרף, מוסיפים את המחמאה ומוסיפים את התפוחים ומבשלים ברוטב הקרמל שנוצר כעשר דקות.
מברישים את קוביות הפילו במחמאה מומסת ומפזרים מעל מעט סוכר – יוצרים שתי שכבות.
מניחים את ריבועי הפילו בתוך תבנית שקעים ואופים בתנור עד לקבלת גוון חום בהיר. מוציאים וממלאים כל קוקוט בכף מלאה של התפוחים המקורמלים.
מניחים את חומרי הרוטב בסיר קטן ומצמצמים עד לקבלת קרם רך
הצעת הגשה: מניחים את הקוקוט על צלחת ומטפטפים מהרוטב
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת טיב טעם
אבא אחימאיר 27, תל אביב
הצג טלפון
03-6424386
|