ראש השנה: סלט בורגול ים תיכוני של דודה מרי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לקראת עונת החגים הקרבה ובאה, להלן מבחר מתכונים של מנות איכותיות ומפנקות, המבוססות על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל GI55). היוזמה למתכונים, שחוברו על ידי שפים ובשלנים מרחבי העולם, שהמשותף להם הוא האהבה לאוכל וכן היותם סוכרתיים - הינה של חברת נובו נורדיסק העולמית, המובילה בתחום הטיפולים לסוכרת
סלט בורגול ים תיכוני של דודה מרי
מחבר: בזיל דנו, ארה''ב
מספר קלוריות למנה: 322
מרכיבים
- 225 גרם בורגול מספר 4 (גדול)
- מים – לפי ההנחיות שעל האריזה
- מלח
- 1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
- 1 קלח תירס מבושל
- 1/2 כוס פלפל כתום אדום או צהוב חתוך דק
- 1/2 כוס מלפפון עם הקליפה חתוך דק
- 125 גרם (כוס)עגבניות שרי
- 4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה, או כפית 1 של מיובשת
- 1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
- מיץ מלימון 1
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
1.לשים את הבורגול, מים ,שמן זית ומלח במחבת טפלון ולהביא לרתיחה על אש בינונית
2.להפחית את האש, לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל 15-20 דקות עד שהגרגרים מתרככים
3.להסיר מהאש, להעביר לקערה ולצנן מעט
4.לחתוך את גרגרי התירס מהקלח ולהפרידם
5.לאחר שהבורגול התקרר, לערבב אותו עם שאר המרכיבים
6.לצנן ולהגיש
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר